MENU

Menu

DANIE GŁÓWNE
Podawane na gorących kamieniach lawowych.
Każdy z biesiadników smaży własnoręcznie
steka przy stole. To wspaniała zabawa
kulinarna i niezapomniany smak.

Rostbef wołowy
Polędwica wołowa
Kiełbaski jagnięce

PRZYSTAWKI
Pasztet z żurawina
Tatar z łososia
Koktajl z krewetek
Plastry wieprzowe w sosie tuńczykowym z kaparami
Tatar ze śledzia
Flaczki wołowe
DANIA GŁÓWNE
Pollo gorgonzola
(Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z serem gorgonzola)
Eskalopki w białym winie z zielonym pieprzem
Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi
Wątróbki drobiowe z cebulką
Maczanka po krakowsku
(karkówka duszona w czerwonym winie z cebulka i kminkiem)
Królik w rozmarynie
Kaczka po francusku
Udziec jagnięcy
DODATKI
Kluski Śląskie
Kasza gryczana
Ryż
Kasza jęczmienna
Ziemniaki, frytki
Buraki
Kapusta zasmażana
Sałatka z sosem winegret

ZUPY
Krem z pomidorów
Rosół
Zupa kminkowa krakowska
Zupa rybna
Zupa gulaszowa
MAKARONY
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Penne al pomodoro
Penne Bolognese
Kokardy z cukinią i cebulką
SAŁATKI
Sałata mieszana
Sałatka z kurczakiem
(Kurczak grilowany, świeże pomidory, zielona sałata)
Sałatka grecka
(zielona sałata, ogórek, pomidor, oliwki, ser feta, cebula)
Caprese
(pomidory, mozzarella, bazylia)
DESERY
Lody z owocami
Szarlotka z lodami
Ciasto czekoladowe, orzechowe
Macedonia (świeże owoce)