Restauracja

RESTAURACJA

PRZYSTAWKI:
– Pasztet​ ​z​ ​żurawiną
– Grzanki​ z​ pastami (oliwkowa, łososiowa, jajeczna)
– bruschetta
– Tatar z​ łososia wędzonego /ze śledzia/wołowy
– Vitello​ tonnato (plastry wieprzowe​ ​ z​ ​ sosem tuńczykowym​ z kakarami)
-Różowy koktail z​ krewetkami
ZUPY:
– zupa jarzynowa
– zupa kalafiorowa
– zupa​ pieczarkowa
– krem​ z pomidorów
– rosół z makaronem
– zupa cebulowa
– żurek​ staropolski
– zupa kminkowa (krakowska)
– krem z grzybów leśnych

DANIA​ GŁÓWNE:
– Maczanka po krakowsku (karkówka duszona w czerwonym winie)
– Pierś z kurczaka w sosie gorgonzola
– Rolada wieprzowa ze szpinakiem​ i​ serem​ pleśniowym
– Wieprzowina z włoskim​ sosem pomidorowym,​​ mozzarellą​ i bazylią
– Stek z rostbefu podawany na kamieniach​ lawowych
(każdy z biesiadników otrzymuje do stołu​ swój własny rozgrzany​
kamień na którym własnoręcznie​ przygotowuje sobie​ steka)
– Kotlet schabowy sztuka mięsa​ w sosie koperkowym
– Kotlet mielony – Kotlet po parysku – Karkówka z grilla

DESERY:
– ciasto z orzechami
– ciasto czekoladowe
– lody​ z owocami
– ,,Macedonia”​ (miks owoców sezonowych)
SAŁATKI:
-​ buraczki
– kapusta zasmażana
– marchewka​ z groszkiem
– mizeria
– miks​ warzyw gotowanych
– zestaw surówek
– sałata zielona z sosem winegret
DODATKI:
– ziemniaki gotowane z koperkiem
– pure ziemniaczane
– ryż
– kasza gryczana
– kluski śląskie

SZWEDZKI​​ ​​STÓŁ:

PODSTAWOWY:
– wędliny,​ sery,​ sałatki,​ koreczki,​ ​kanapeczki bankietowe,​ owoce,​ słodkie​ ​ przekąski.

Z CIEPŁYMI DANIAMI:
– gulasz węgierski,​ żurek staropolski, leczo węgierskie,​ bigos​ staropolski, makarony,​ barszcz​ z krokietem​ ​i​​ inne.

Pytania​ ​i​ ​ewentualne​ ​rezerwacje​ ​pod numerem tel.:​ ​501​ ​-​ ​747​ ​-​ ​418
lub mail:​ ​kabaret.krakow@interia.pl