RESTAURACJA
PRZYSTAWKI:
– Pasztet z żurawiną
– Grzanki z pastami (oliwkowa, łososiowa, jajeczna)
– bruschetta
– Tatar z łososia wędzonego /ze śledzia/wołowy
– Vitello tonnato (plastry wieprzowe z sosem tuńczykowym z kakarami)
-Różowy koktail z krewetkami
ZUPY:
– zupa jarzynowa
– zupa kalafiorowa
– zupa pieczarkowa
– krem z pomidorów
– rosół z makaronem
– zupa cebulowa
– żurek staropolski
– zupa kminkowa (krakowska)
– krem z grzybów leśnych
DANIA GŁÓWNE:
– Maczanka po krakowsku (karkówka duszona w czerwonym winie)
– Pierś z kurczaka w sosie gorgonzola
– Rolada wieprzowa ze szpinakiem i serem pleśniowym
– Wieprzowina z włoskim sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią
– Stek z rostbefu podawany na kamieniach lawowych
(każdy z biesiadników otrzymuje do stołu swój własny rozgrzany
kamień na którym własnoręcznie przygotowuje sobie steka)
– Kotlet schabowy sztuka mięsa w sosie koperkowym
– Kotlet mielony – Kotlet po parysku – Karkówka z grilla
DESERY:
– ciasto z orzechami
– ciasto czekoladowe
– lody z owocami
– ,,Macedonia” (miks owoców sezonowych)
SAŁATKI:
- buraczki
– kapusta zasmażana
– marchewka z groszkiem
– mizeria
– miks warzyw gotowanych
– zestaw surówek
– sałata zielona z sosem winegret
DODATKI:
– ziemniaki gotowane z koperkiem
– pure ziemniaczane
– ryż
– kasza gryczana
– kluski śląskie
SZWEDZKI STÓŁ:
PODSTAWOWY:
– wędliny, sery, sałatki, koreczki, kanapeczki bankietowe, owoce, słodkie przekąski.
Z CIEPŁYMI DANIAMI:
– gulasz węgierski, żurek staropolski, leczo węgierskie, bigos staropolski, makarony, barszcz z krokietem i inne.
Pytania i ewentualne rezerwacje pod numerem tel.: 501 - 747 - 418
lub mail: kabaret.krakow@interia.pl